Люти патладжани с чушки

22/05/2014
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо826
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • чушки – 2 бр. червени
  • патладжани – 1 бр.
  • зехтин – 2 - 3 с.л.
  • лук – 1 бр. червен
  • люти чушки – 1 бр. червена
  • чесън – 2 скилидки
  • захар – 1 - 2 ч.л.
  • лимони - сокът на един + резенчета
  • оцет
  • магданоз – 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • питки - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете чушките и патладжаните на грил или на барбекю с дървени въглища. Обръщайте ги от време на време, докато се изпекат от всички страни и омекнат.

След това ги сложете в найлонова торбичка, за да омекнат. Дръжте всеки зеленчук отделно под студена вода и го обелете. След това махнете семките и заедно с патладжана ги намачкайте.

В голям, дълбок тиган загрейте зехтина и прибавете лука, лютата чушка, чесъна и захарта. Запържете ги за 2-3 минути, докато променят цвета си. Добавете чушките и патладжана, лимоновия сок, малко оцет и подправете на вкус. Накрая слагате и магданоза и поднасяте с резенчетата лимон и питките.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар