Луга хлебчета

05/05/2014
Raya
отRayaНовак2
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции24
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 556
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и солта се смесват. Отделно водата се затопля и маслото се разтапя в нея, постепенно към тях се добавя студеното мляко и в така получилата се хладка смес се изсипва маята.

Разбърква се добре и се прибавя постепенно към брашното. Меси се до получаването на меко тесто. Съдът се покрива с кърпа и се оставя на топло, докато удвои обема си (около 45 мин.). След това преместете тестото върху плота и го оформете на руло. Изрежете 24 части.

Междувременно загрейте вода в тенджера с диаметър около 20 см и когато заври водата, изсипете содата. Всяко от нарязаните парчета се хваща с две ръце и двата края се завъртат в различни посоки като се издърпват, така че да се получи вид пръчка.

Всяко от получените парчета се поставя за кратко в леко врящата вода и след като изплува на повърхността (това става за около 5 секунди), се изважда върху фолио за печене. По желание посипете със сусам, сол и направете напречни разрези с нож (около 1 см).

Пекат се в предварително загрята фурна на 160°C за около 25 мин. Остава се да изстинат върху решетка.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!