Салата от октопод по средиземноморски

08/05/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 787
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • октопод – 900 г малък
  • зехтин – 175 мл
  • оцет – 30 мл
  • магданоз – 2 с.л.
  • маслини – 12 бр. зелени
  • лук – 2 бр. дребен
  • червен лук – 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • кориандър – няколко стръка за декорация
  • маруля – 8 - 12 листа
  • лимон - резенчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете почистения октопод в подсолена вода за 20-25 минути, докато омекне. Ако го преварите, ще стане жилав. Прецедетe го и го оставете да изстине напълно, след което го покрийте и го оставете в да се охлади още 45 минути.

След това изрежете пипалата от тялото и ги нарежете на еднакви парченца, като режете през твърдата част на пипалата и следвате посоката на вендузите.

В отделна купа смесвате зехтина и оцета. След това към тях добавете подправките, маслините, лука, октопода и червения лук. Подправете на вкус и разбъркайте добре.

Поднесете октопода върху легло от маруля и гарнирайте с резенчета лимон и кориандър.
подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар