Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Лобстър биск (супа от омари)

Лобстър биск (супа от омари)

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Лобстър биск (супа от омари)1 / 2
15/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • омари - 700 г
  • масло - 100 г
  • моркови - 50 г
  • лук - 1 малка глава, на ситно
  • картофи - 1 среден по желание
  • дафинов лист - 1 бр.
  • мащерка - 1 щипка
  • магданоз - 1/3 връзка
  • коняк - 3 с.л.
  • бяло вино - 75 мл
  • бульон - 125 мл, рибен
  • брашно - 50 г
  • прясно мляко - 350 мл, врящо
  • сметана - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Щипките на раците се чупят, а телцата им се режат на парчета. Оставят встрани. Морковите се сотират заедно с лука. Добавят се мащерката, дафиновият лист, магданозът и раците и се оставят на огъня около 5 мин. или докато раците си променят цвета в червено.

Прибавят се конякът, като се запалва. След като пламъците затихнат, се налива виното, бульонът и се оставя да къкри около 20 мин заедно с нарязаните ситно картофи. Прибавя се месото от раци и се оставя да къкри.

Маслото се разтопява, прибавя се брашното, като се разбърква продължително за 2 мин. Постепенно се добавя врящото мляко и се разбърква с дървена лъжица, до получаването на гладка смес.

Обвивките на раците се натрошават и се прибавят заедно със зеленчуците, оставят се да къкрят за един час. При сервиране се прибавят месото от раците и останалия коняк. Поръсва се със солта и пипера. Сервира се гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: