Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с раци и гъби

Спагети с раци и гъби

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Спагети с раци и гъби1 / 2
19/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спагети - 500 г
  • раци - 400 г
  • сметана - 100 мл
  • чесън - 2 скилидки, счукан
  • праз - 50 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • гъби - 100 г
  • босилек - 25 г, ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете спагетите според указанията на опаковката. След това ги измийте и отцедете.

Пригответе соса, като отделите месото от тялото на раците. Измийте го и го почистете. След това го сварете.

Загрейте зехтина и запържете месото за 2-3 минути. Добавете чесън, праз и лимонов сок и се задушавайте още 2-3 минути. Залейте със сметана, прибавете босилека и гъбите и задушавайте за няколко минути, докато сосът се сгъсти.

Смесете спагетите и соса и ги върнете на котлона за още 5-10 минути. Разбъркайте добре и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: