Карамелова бишкотена торта

26/05/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
"Когато в гърдите на един кулинар бие сърцето на художник - той не просто прави тортите, той ги рисува Резултатът е поразителен "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 072
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците и ги разбийте на гъст сняг с 2 с.л. от пудрата захар.

Карамелизирайте захарта с 2-3 с.л. вода и след това я прибавете към белтъците. Сипвайте на тънка струя, като непрекъснато разбърквате с миксер.

Разбийте жълтъците с останалата пудра захар и нарязаното на парчета масло. Прибавете ванилия и разбъркайте.

Съберете двата крема, като непрекъснато разбърквате с лъжица.

Потопете леко бишкотите в топло мляко и ги наредете на дъното на правоъгълна тава. Залейте ги с крема и ги поръсете с нарязаните портокалови корички, ореховите ядки и лешници.

След това отново наредете с бишкоти и пак покрийте с крем. Редувайте така, докато свършат продуктите. Трябва да завършите с пласт от крема.

Декорирайте тортата с портокаловия корички, поръсете я с орехи и лешници и я сложете в хладилника, докато стане време за сервиране.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар