Бишкотен сладкиш с ванилов крем и карамел

21/05/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
"Готови ли сте за това кулинарно предизвикателство? Стъпка по стъпка - страхотен сладкиш ще приготвите "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 801
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата80
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бишкоти - 36 бр. Савоярди
  • мляко - 1 кутия карамелизирано кондензирано
  • За крема
  • прясно мляко - 400 мл
  • ванилов крем - 1 пакетче (без варене)
  • За сиропираните бишкоти
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 2 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • За карамелената заливка
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 100 мл
  • лешници - за поръсване (едро счукани)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете сместа за сиропираните бишкоти, като затоплите млякото със захарта и ванилията. След това потопете бишкотите леко в течността и ги наредете на дъното на правоъгълна тава. Залейте ги с кондензираното.

След това покрийте с още бишкотите, потопени в течността. Изсипете върху тях приготвения с прясното мляко ванилов крем и загладете повърхността. Оставете сладкиша в хладилника, докато приготвите заливката от карамела.

Карамелизирайте захарта и я свалете от котлона. Изчакайте да поизстине, налейте водата и върнете обратно на огъня. Изчакайте да се посгъсти, след това свалете от котлона, отново изчакайте да изстине и залейте сладкиша. Поръсете със счукани лешници. Оставете за малко в хладилника и сервирайте на вашите гости, поръсен с какао.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар