Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони с целина и биволско сирене

Макарони с целина и биволско сирене

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Макарони с целина и биволско сирене1 / 2
15/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • макарони - 500 г
  • сирене - 200 г биволско
  • целина - 4 стръка
  • лук - 1 глава червен
  • чесън - 4 скилидки, счукан
  • зехтин - 4 с.л.
  • доматен сос - 500 мл
  • босилек
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните според инструкциите на опаковката, отцедете ги и ги измийте добре със студена вода.

През това време в друга тенджера задушете в малко зехтин нарязаните на ситно лук, чесън и целина. Когато омекнат, добавете доматения сос. Овкусете се със сол и черен пипер и оставете да къкри 10-15, за да се посгъсти.

Добавете нарязания на лентички босилек и отцедената паста. Разбъркайте добре и гответе още 5-6 минути, докато пастата попие соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: