Трипластова шарлота

14/05/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
"Три пласта несравнимо удоволствие за сетивата!"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 654
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг2.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 3-4 ч.ч. вода накиснете желатина, докато набъбне и след това го разтопете на водна баня. За да се охлади, го оставете в страни.

С половината от захарта разбъркайте жълтъците и лека по лека добавете брашното, ванилията и желатина. Докато се получи гладка смес бъркайте и след това я изсипете в кипналото с останалата захар прясно мляко.

Сварете крем с достатъчната гъстота и го разделете на три еднакви части. Първата я оставете такава, каквато си е. В следващата изсипете какаото и бъркайте, докато се получи гладка смес, а в третата прибавете орехите и отново бъркайте до гладка маса.

Смелете бисквитите и ги сипете във формата. Едно по едно сипете във форма първата част, след нея втората и върху нея и третата част.

Сложете шарлотата в хладилника за няколко часа, докато се желира добре.
подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!