Богата бишкотена торта

07/06/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне35 мин.
Общо35 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 500
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бишкоти – 500 - 600 г
  • масло – 200 г краве
  • сметана – 400 г заквасена
  • яйца – 4 бр
  • какао – 2 с.л.
  • захар – 3 с.л.
  • пудра захар – 1 и ½ ч.ч.
  • прясно мляко – 1 ч.ч.
  • ром – 1 с.л.
  • ванилия – 1 пакетче
  • шоколад – 1 голям бял
  • шоколад – 1 голям млечен (за поръсване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе маслен крем:
Загрейте 2 с.л. от прясното мляко с рома, захарта и какаото до хомогенна смес и премахнете от огъня. Разбийте кравето масло с 1 ч.ч. от пудрата захар до получаването на пухкав крем и добавете един по един жълтъците. Смесете с млечно-какаовата смес до еднородна маса и прибавете два разбити на гъст сняг белтъци. Разбъркайте внимателно до хомогенна смес.

Пригответе сметанов крем:
Разбийте сметаната с другата пудра захар и ванилията и прибавете останалите два белтъка, разбити преди това на гъст сняг. Разбъркайте леко до хомогенна маса.

Смесете и двата крема. Потопете бишкотите в останалото прясно мляко. Наредете два пласта на дъното на тортената форма и два пласта с отрязани връхчета покрай стените. Пространствата които останат празни ги запълнете с натрошени бишкоти. Полейте с ½ от крема. Върху него наредете още два пласта бишкоти и залейте с останалата част от крема.

С настърганият бял и млечен шоколад поръсете отгоре. Докато стане време за поднасяне сложете тортата в хладилника, за да се стегне.
подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

саша
саша
29.06.2014 21:51
аакрро
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв