Пъстърва с лимоново-чесново масло

07/05/2014
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо806
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пъстървa - 4 бр.
  • сол
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • За ароматното масло
  • масло - 40 г
  • магданоз - 1 стрък
  • чесън - 1 скилидка (счукан)
  • лимонова кора - 1 ч.л. (настъргана)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете магданоза на дребно.

Прибавете чесъна към размекнатото масло. Добавете и останалите продукти за лимоново-чесновото масло. Разбъркайте добре.

Увийте купата във фолио и я сложете в хладилника да стегне сместа.

Измийте рибата и я почистете. Посолете я добре от всички страни и я залейте с лимонов сок. Поръсете с черен пипер и я оставете да престои така 20-30 минути, за да поеме маринатата.

Направете разрези от двете страни на рибата. Във всеки разрез сложете парче от лимоново-чесновото масло, както и вътре в корема на рибата. Сложете и по няколко резенчета лимон. Завийте в намаслен лист алуминиево фолио.

Печете рибата на грил за около 20 минути и сервирайте.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар