Тирамису с вино Марсала

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Тирамису с вино Марсала1 / 2
07/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • бишкоти - 400 г
  • кафе - 2 ч.ч. еспресо
  • маскарпоне - 500 г
  • ванилия - 2 пакетчета
  • лимонова кора - 2 ч.л. настъргана
  • жълтъци - 5 бр.
  • захар - 150 г
  • белтъци - 3 бр.
  • марсала - 2 с.л. вино
  • какао - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете кафето и го сложете настрани да се поохлади.

Разбъркайте сиренето, докато се получи пухкав крем, като малко по малко слагате ванилията и лимоновата кора.

Разбийте жълтъците със захарта, докато побелеят. Прибавете ги внимателно към сиренето и внимателно разбъркайте, докато стане гладка смес.

Разбийте белтъците до получаването им на гъст сняг и лъжица по лъжица ги прибавете към сиренето и същевременно разбърквайте внимателно. Съдът покрийте с фолио и го сложете в хладилника, за да се охлади кремът.

Смесете охладеното кафе с виното. Вземете форма и подредете един пласт бишкоти, като предварително ги потопите във кафето с виното. Бишкотите ги намажете с крем и ги поръсете с какао.

Върху тях наредете следващ пласт бишкоти, като предварително ги натопите в кафе и вино. След това намажете пак с крем и поръсете с какао - така, докато свършат продуктите, като най-горният пласт трябва да бъде с крем.

Сложете върху тирамисуто фолио, с което да го покриете, и го сложете в хладилника за едно денонощие, за да може добре да се стегне.

Преди да го сложите сладкиша на масата, обилно го поръсете с какао.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: