Лучена супа с лимонов сок

08/05/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо493
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • лук - 4 глави, нарязани тънко
  • масло - 50 г, нискомаслено
  • прясно мляко - 450 мл
  • бульон - 450 мл, зеленчуков
  • жълтъци - 2 бр.
  • лимонов сок - 1/2 ч.л., прясно изцеден
  • хляб - 2 филии, на кубчета
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 200 градуса. В претопеното масло се задушава лукът за 10 мин. или докато омекне. Прибавя се бульонът, поръсва се със солта и черния пипер. Оставя се да къкри около 30 мин. Прибавя се млякото.

Жълтъците се разбиват с лимоновия сок и им се прибавят 2 черпака от супата. Разбърква се добре, след което жълтъците се прибавят към супата.

Оставя се на котлона, като не бива да се допуска супата да заври.

За крутоните: Хлебните кубчета се пекат 10 мин. или докато придобият кафяв цвят. При сервиране супата се поръсва с крутоните.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар