Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Руски вишнев мус от грис

Руски вишнев мус от грис

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Руски вишнев мус от грис1 / 2
02/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • вишни - 300 г
  • грис - 4 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ликьор от вишни - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вишните се почистват от костилките, като няколко плода се оставят за украса. Леко се задушават с една чаша вода, докато омекнат. Оставят се да изстинат.

Пасират се заедно с водата, добавя се захар и се кипва. Добавя се на тънка струйка грисът и се вари 20 минути, като постоянно се бърка на слаб огън.

Сместа се охлажда и се разбива с миксер или телче до пяна. Слага се в голяма форма или в купички и се заглажда. По желание се прави украса от вишна и мусът се залива с ликьор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: