Печен заек със зеле

13/05/2014
Mariana
отMarianaДжедай55293719
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 464
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека на порции. Загрейте 2/3 от олиото и запържете порциите заешко месо от всички страни до златисто. Почистете зелето и го нарежете на тънки ивици. Леко го намачкайте със сол.

Когато заешкото месо се запържи, добавете зелето и задушавайте на тих огън под похлупак до омекването на зеленчука. Паралелно с това загрейте останалото олио и запържете последователно лука, ситно нарязания чесън и морковите. Когато омекнат, ги добавете към заека и зелето и продължавайте да задушавате, като може от време на време да добавяте по малко гореща вода.

Последно се добавят настърганите домати и почистените и нарязани на ситно пиперки. Ястието се овкусява с подправките и се задушава около 40 минути до омекване на заешкото. След това се прехвърля в тава и се запича за кратко в предварително загрята на 180 градуса фурна. Поднася се топло.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар