Йерусалимски артишок

14/05/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо887
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • йерусалимски артишок - 900 г гулия
  • чесън - 3 скилидки, смачкани
  • магданоз - 2 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Артишокът се обелва и се вари около 10 мин.

Поставя се в подходящ съд и се залива със сместа от лимоновия сок, зехтина, чесъна.

Поръсва се със солта и сервира веднага.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар