Домашно песто

14/05/2014
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции1 бурканче
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 561
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • босилек - 150 г
  • пармезан - 50 г
  • кедрови ядки - 50 г запечени
  • чедър - 30 г сирене
  • зехтин - 100 мл
  • чесън - 2 скилидки стар
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата от босилек измийте добре и хубаво ги подсушете.

Стрийте в хаванче чесъна. Постепенно добавяйте листата от босилек и хубаво ги стрийте.

Кедровите ядки запечете на сух тиган за кратко - около 3 минути. Сипете при основната смес и продължете счукването. Объркайте с настърганото сирене.

Подправете със сол на вкус. При непрекъснато счукване долейте зехтина на тънка струйка - трябва да се получи хомогенна смес.

Съхранявайте пестото в бурканче в хладилника.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар