Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Пръчици от моцарела

Пръчици от моцарела

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Пръчици от моцарела1 / 2
14/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Не искаме да се хвалим, но май открихме перфектното бирено мезе"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр., разбити
  • вода - 50 мл
  • хляб - 350 г, на трохи от коричките
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • брашно - 150 г
  • царевично брашно - 75 г
  • олио - за пържене
  • моцарела - 450 г, нарязано на пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с 50 мл вода. Смесете хлебните трохи с чесъна на прах.

Отделно смесете царевичното брашно и брашното. Загрейте олиото, потопете пръчките моцарела последователно в брашното, в яйцата и накрая в хлебните трохи.

Изпържете ги до апетитен кафяв цвят. Отцеждайте ги върху кухненска хартия и ги поднесете със сос по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: