Гевречета

14/05/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 419
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слага се вода да заври. Предварително се загрява фурната до 200 градуса и се подготвя форма за печене, като се леко се намаслява восъчна хартия.

125 г от брашното, захарта, солта, содата, маята, 2 с.л. от разтопеното масло и млякото се смесват и разбъркват до получаването на гладка смес.

Останалото брашно се пресява и се продължава да се смесва до получаването на гладко и еластично тесто. Оформят се топчици, които се оставят на топло място да втасват.

Топчетата се омесват отново и разделят на 8 равни части, като всяка част се реже на ивички с дължина 45 см, за да може да се оформят гевреците. След като вече са оформени, се оставят за още няколко минути встрани, след което се потапят във врящата вода за няколко минути.

Вадят се с решетъчна лъжица и се подреждат във формата за печене. Пекат се около 15 мин. или докато променят цвета си в златистокафяв.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!