Хрупкави руски меденки

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Хрупкави руски меденки1 / 2
21/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - ¾ ч.ч.
  • бадеми - ¾ ч.ч.
  • мед - 2/3 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • канела - ¼ ч.л.
  • джинджифил - ¼ ч.л. на прах
  • индийско орехче - ¼ ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се медът, смлените бадеми, брашното, солта, подправките, настърганата кора от лимона.

Всичко се разбърква и се замесва тесто. Оставя се в хладилника за половин час. Разточва се тънко, изрязват се фигурки с метални или пластмасови формички и се пекат на тава, постлана с хартия за печене.

Пекат се на 180 градуса до златисто. След изваждането се охлаждат и се поръсват с пудра захар по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: