Виенска торта с шоколад

21/05/2014
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф70469544591
"Усетете духа на виенските майстори сладкари и сладостта на австрийската столица с тази великолепна торта с шоколад "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 450
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Шоколадът се разтопява на водна баня. Охлажда се.
Разбива се мекото масло със захарта, прибавят се четири жълтъци един по един и охладеният шоколад. Прибавя се внимателно пресятото брашно.

2. Белтъците с щипка сол се разбиват на твърд сняг и внимателно се прибавят съм шоколадовата смес.
Пече се в тортена форма покрита с хартия за печене на 180 градус за около 40 минути. Центърът на сладкиша трябва да е леко кремообразен!

3. Сметана се загрява на котлон и се прибавят парчетата шоколад. Разтопява се и се охлажда 2 ч в хладилник. След това се разбива с миксер до пухкав крем. Добавя се ром.

4. Блатът се реже на две части и се пълни с 2/3 от крема, а останалият крем се ползва за украса на тортата.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!