Орехова торта с вишни

22/05/2014
Нина Норд
отНина НордНовак306
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо864
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • прясно мляко – 3 с.л.
  • бакпулвер – 1 ч.л.
  • брашно – 1 ч.ч.
  • яйца – 2 бр.
  • мед – 1с.л.
  • захар – 8 с.л.
  • масло – 150 г
  • вишни – 200 г
  • пудра захар – 1 ч.ч.
  • вода – 1 с.л.
  • орехи – 1 ч.ч. (смлени)
  • бадеми - 4 с.л. филирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се прави от нарязано 100 грама масло, което се оставя да омекне и се смесва с половината от захарта, с меда, яйцата, брашното, бакпулвера, млякото и половината от вишните, на които са махнати костилките.

Добавят се половината смлени орехи. Всичко се смесва и се пече в тава, намазана с мазнина, 20 минути на 180 градуса. Вади се и се охлажда. Пудрата захар се смесва с водата и се разбърква.

С тази глазура се намазва блатът. Прави се крем от останалото масло, което се разбива с останалата захар. Блатът се намазва отгоре и отстрани с крем и се украсява с цели вишни. Отстрани се покрива с запечени филирани бадеми.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар