Орехова торта с вишни

22/05/2014
Нина Норд
отНина НордДжедай306
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо987
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се прави от нарязано 100 грама масло, което се оставя да омекне и се смесва с половината от захарта, с меда, яйцата, брашното, бакпулвера, млякото и половината от вишните, на които са махнати костилките.

Добавят се половината смлени орехи. Всичко се смесва и се пече в тава, намазана с мазнина, 20 минути на 180 градуса. Вади се и се охлажда. Пудрата захар се смесва с водата и се разбърква.

С тази глазура се намазва блатът. Прави се крем от останалото масло, което се разбива с останалата захар. Блатът се намазва отгоре и отстрани с крем и се украсява с цели вишни. Отстрани се покрива с запечени филирани бадеми.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!