Орехова торта с вишни

22/05/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо935
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • мед - 1с.л.
  • захар - 8 с.л.
  • масло - 150 г
  • вишни - 200 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч. (смлени)
  • бадеми - 4 с.л. филирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се прави от нарязано 100 грама масло, което се оставя да омекне и се смесва с половината от захарта, с меда, яйцата, брашното, бакпулвера, млякото и половината от вишните, на които са махнати костилките.

Добавят се половината смлени орехи. Всичко се смесва и се пече в тава, намазана с мазнина, 20 минути на 180 градуса. Вади се и се охлажда. Пудрата захар се смесва с водата и се разбърква.

С тази глазура се намазва блатът. Прави се крем от останалото масло, което се разбива с останалата захар. Блатът се намазва отгоре и отстрани с крем и се украсява с цели вишни. Отстрани се покрива с запечени филирани бадеми.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар