Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Руска императорска пъстърва

Руска императорска пъстърва

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Руска императорска пъстърва1 / 2
27/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1 кг
  • зелен лук - 1 връзка
  • лук - 1 глава
  • печурки - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • мента - 1 с.л. (нарязана)
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
  • за соса
  • люти чушки - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • мента - 2 клонки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстървата се обезкостява, маха се кожата, филето се натърква със сол и черен пипер. Морковите се настъргват, печурките се нарязват на едро, лукът, чесънът и зеленият лук се нарязват на ситно.

Морковите, печурките, лукът и чесънът се запържват 5 минути и се оставят настрана. Върху половината от парчетата филе се разпределят зеленчуците, поръсват се с мента и се покриват с другата половина от парчетата. Така приготвените филета се връзват с конец, напръскват се с олио и се пекат 30 минути на 200 градуса.

Приготвя се сос от нарязаните на ситно люти чушки, нарязаната на ситно мента и лимоновия сок. След като съставките се смесят, се добавя пудрата захар. Рибата се сервира, като се махнат конците и се полее със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: