Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Украинска макова торта

Украинска макова торта

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Украинска макова торта1 / 2
25/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • мак - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • сметана - 350 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 300 г
  • сода - 1 ч.л.
  • пудра захар - 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • кондензирано мляко - 1 консерва подсладено
  • за сиропа
  • коняк - 2 с.л.
  • вода - 200 мл
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбъркват със захарта, добавя се сметаната и маковото семе. Оставят се 20 минути и се добавя брашното и содата. Замесва се тесто и се излива в намазана с мазнина тава.

Пече се 30 минути на 200 градуса. Кондензираното мляко се слага в съд с вода и се вари на бавен огън около час. Приготвя се сироп, като във врящата вода се добавя захарта и се вари на бавен огън, докато се сгъсти.

Добавя се конякът. С топлия сироп се залива изстуденият блат. Отгоре се намазва със свареното кондензирано мляко и се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: