Сладък баскски крем

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Сладък баскски крем1 / 2
27/04/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5-6
"По-лесно е да приготвите този крем, отколкото да го произнесете, честна дума"

Необходими Продукти

  • сметана - 1 л.
  • канела - 2 пръчици
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • ванилия - 1 с.л.
  • канела - на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сметаната и канелените пръчици в тенджера и ги сложете да врат на умерена температура. Намалете котлона и варете на тих огън 10 мин. докато сметаната поеме аромата на канелата. Оставете да се охлади.

Разбийте яйцата, захарта и ванилията с телена лъжица. Прибавете сметаната и пръчиците канела и разбийте добре.

Загрейте 4-5 см. вода в тенджера и закрепете купата със сместа отгоре. Оставете водата да заври и варете крема като непрекъснато бъркате, около 30 мин. докато се сгъсти. Ако е необходимо добавяйте още вода в тенджерата. Махнете крема и го оставете да изстине.

Прецедете охладения крем през фина цедка в покрит стъклен или керамичен съд и го оставете да изстива в хладилника поне 4 ч. Разбъркайте крема преди да го сервирате и ако е необходимо добавете още малко сметана.

Преди да сервирате поръсете със смляната канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: