Пиле с бира по руски

26/05/2014
Нина Норд
отНина НордДжедай306
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 640
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • бира - 1 ч.ч.
  • олио - 30 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се реже на едри парчета. Натърква се със сол и чесън и се оставя за половин час.

Лукът се реже на шайби и се пържи до златисто. В отделен тиган се запържват парчетата пиле до златиста коричка.

Добавя се бирата и се похлупва с капак. Задушава се 15 минути на бавен огън.

Добавя се черният и червеният пипер, дафиновият лист, лукът и солта и се задушава още 15 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар