Хрупкави сусамени бисквити

03/06/2014
Нина Норд
отНина НордДжедай306
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 550
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се солта, брашното и бакпулверът. Добавя се омекналото масло и захарта. След това се добавят ванилията, яйцето и лимоновият сок.

Всичко се разбива половин минута с миксер. Добавя се по малко брашното и се разбърква. Добавя се сусамовото семе. В загрята на 180 градуса фурна се слага тава, в която е постлана хартия за печене и е разпределено тестото, което се оформя с чаена лъжичка.

Пече се десетина минути, като след първите пет минути бисквитите трябва да се обърнат. Докато са горещи, са меки и лепкави, но след като изстинат, стават хрупкави.

подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар