Хрупкави сусамени бисквити

03/06/2014
Нина Норд
отНина НордНовак306
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 150
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • брашно – 100 г
  • масло – 50 г
  • кафява захар – 120 г
  • яйца – 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • сол – 1 щипка
  • бакпулвер – ½ ч.л.
  • сусам – 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се солта, брашното и бакпулверът. Добавя се омекналото масло и захарта. След това се добавят ванилията, яйцето и лимоновият сок.

Всичко се разбива половин минута с миксер. Добавя се по малко брашното и се разбърква. Добавя се сусамовото семе. В загрята на 180 градуса фурна се слага тава, в която е постлана хартия за печене и е разпределено тестото, което се оформя с чаена лъжичка.

Пече се десетина минути, като след първите пет минути бисквитите трябва да се обърнат. Докато са горещи, са меки и лепкави, но след като изстинат, стават хрупкави.

подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар