Патица с хрупкава коричка

26/05/2014
Нина Норд
отНина НордНовак306
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 149
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • патица – 1 бр.
  • джинджифил – 10 г на прах
  • карамфил – 1 бр.
  • нишесте – 2 с.л.
  • сусамово олио – 1 с.л.
  • олио – 50 мл
  • сол – 2 щипки
  • магданоз – 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата се измива и се натърква със смес от джинджифил, счукано карамфилче и сол. Оставя се за 1 час.

Вари се, докато не омекне. Охлажда се и се почиства от подправките.

Нарязва се на парчета и всяко парче се топва в смес от нишесте с малко вода.

Запържва се в олио до златиста коричка. Сервира се, напръскана със сусамово олио и поръсена с нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар