Хрупкави кашкавалени бисквити

27/05/2014
Нина Норд
отНина НордНовак306
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции40 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо584
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно – 3 с.л.
  • кашкавал – 3 ч.ч. (настърган)
  • прясно мляко – 2 ч.ч.
  • масло – 50 г
  • галета – 2 с.л.
  • яйца – 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се запържва в маслото до бледозлатисто, охлажда се малко и се добавя млякото. Разбърква се и всичко се вари на слаб огън 5 минути.

Добавя се настърганият кашкавал, яйцата и всичко се разбърква, докато не кипне.

Тестото се сваля от котлона, вади се от съда и се разпределя върху намазана с мазнина и поръсена с галета тава. Разрязва се на триъгълничета, по желание се поръсват със семена и се пече до златисто на 180 градуса.

подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар