Торта Наполеон по унгарски

28/05/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне15 мин.
Готвене160 мин.
Общо175 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 883
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно – 300 г
  • захар – 3 с.л.
  • масло – 100 г
  • сол – 1 щипка
  • яйца – 1 бр.
  • сметана – 3 с.л.
  • за крема
  • прясно мляко – 250 мл
  • пудра захар – 300 г
  • ванилия – 1 бр.
  • брашно – 4 с.л.
  • масло – 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се замесва от 300 грама брашно, 3 супени лъжици захар, 100 грама омекнало масло, солта, яйцето, сметаната. Разделя се на три равни части и всяка се разточва тънко.

Пекат се на 180 градуса в голяма тава, намазана с масло. След като изстинат, се мажат с крем, който се приготвя, като половината мляко се смеси с 4 супени лъжици брашно.

Останалото мляко се кипва с ванилията и се добавя брашнената смес. Оставя се да изстине.

Добавя се пудрата захар, смесена с маслото. С този крем се мажат блатовете, като отгоре и отстрани тортата също се намазва с крем.подобни рецепти тук

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар