Торта Наполеон по унгарски

28/05/2014
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне15 мин.
Готвене160 мин.
Общо175 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 461
  • Преглеждания за месеца477
  • Преглеждания за седмицата83
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Тестото се замесва от 300 грама брашно, 3 супени лъжици захар, 100 грама омекнало масло, солта, яйцето, сметаната. Разделя се на три равни части и всяка се разточва тънко.

Пекат се на 180 градуса в голяма тава, намазана с масло. След като изстинат, се мажат с крем, който се приготвя, като половината мляко се смеси с 4 супени лъжици брашно.

Останалото мляко се кипва с ванилията и се добавя брашнената смес. Оставя се да изстине.

Добавя се пудрата захар, смесена с маслото. С този крем се мажат блатовете, като отгоре и отстрани тортата също се намазва с крем.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар