Унгарска орехова торта Чикош

27/05/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 108
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват със захарта, добавят се орехите, стафидите брашното и водата и се замесва тесто. Добавят се разбитите на сняг белтъци и тестото се слага в тава, намазана с масло или постлана с хартия за печене.

Пече се на 200 градуса до готовност. Охлажда се на решетка.

Белтъците се разбиват на сняг, добавя се захарта и ванилията.

Върху блата се маже мармалад, а отгоре – белтъците. Всичко се връща във фурната върху решетка и се пече 2 минути, за да се получи златисто.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар