Пуйка с дюли и картофи по грузински

08/09/2014
Нина Норд
отНина НордДжедай306
Приготвяне25 мин.
Готвене140 мин.
Общо165 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо951
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуйката се измива и се вари 40 минути. Отцежда се, посолява се отвън и отвътре и се пече на фурна на 220 градуса до образуване на златиста коричка, като непрекъснато се полива с мазнината от печенето.

Добавят се картофите и се пекат 15 минути. Дюлите се обелват, махат се семките и плодовете се нарязват на резени.

Добавят се дюлите и се пекат около 20 минути, като се поливат с мазнината от печенето на пуйката.

Пуйката се сервира на голямо плато заедно с картофите и дюлите и се поръсва с нарязан магданоз и копър.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!