Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Грузинска када - руло с извара

Грузинска када - руло с извара

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Грузинска када - руло с извара1 / 2
06/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 800 г
  • масло - 500 г
  • йогурт - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • за плънката
  • извара - 500 г
  • захар - 550 г
  • масло - 550 г
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се прави кладенче. Добавя се маслото, нарязано на парченца и се смесва, като маслото се мачка с ръце до образуването на трохи.

Добавя се яйце и сол, смесва се и се прави вдлъбнатина в тестото. Йогуртът се смесва със содата и се налива във вдлъбнатината. Замесва се тесто, прави се топка и се оставя да втаса 30 минути.

Смесват се захарта и маслото за плънката, добавя се ванилията и изварата. Тестото се разточва на правоъгълник с дебелина около 7 милиметра, слага се плънката и тестото се завива като руло. По желание в плънката се добавят стафиди.

Отгоре се намазва с разбито яйце и се реже на парчета. Всяко парче се слага в тава, намазана с масло и постлана с хартия за печене.

Пече се 30 минути на 200 градуса. След като изстине, се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка: