Плодови крокети

31/05/2014
Нина Норд
отНина НордНовак306
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо389
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ананас – 100 г от консерва
  • круши – 1 бр.
  • пъпеш – 200 г
  • коняк – 2 с.л.
  • яйца - 1 бр. (жълтък)
  • прясно мляко – 1 ч.ч.
  • брашно – 2 с.л.
  • захар – 1 ч.ч.
  • масло – 200 г
  • орехи – 100 г
  • ванилия – 1бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъпешът се реже на кубчета, поръсват се с една четвърт от захарта, залива се с коняка и се оставя в хладилника за 1 час.

Брашното се размива в половин чаша студено мляко. Останалото мляко се кипва, добавя се брашнената смес и се кипва, като се бърка. Сваля се от котлона и се охлажда.

Маслото се смесва със захарта и жълтъка, добавя се изстиналата млечна смес и ванилията. Разбива се до пухкав крем. Пъпешът се смесва с ананаса и крушата, нарязани на кубчета, смесва се с крема и се оставя в хладилник за 1 час.

От сместа се оформят топчета и се поръсват със смлени орехи. Съхраняват се в хладилник.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар