Патладжанени пици

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Патладжанени пици1 / 2
12/11/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Вместо с тесто, направете пици с патладжан - ще се влюбите в резултата"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. едри
  • доматен сос
  • кайма - 200 гр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кашкавал
  • чесън
  • магданоз
  • босилек
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на кръгчета или по дължина на филии с дебелина около 1, 5 см. Посолете и оставете за няколко минути в наклонена тава, за да се оттече горчивия сок.

В тавичка сложете около 1/2 чаша олио и наредете патладжаните на един ред. Поставете в силна фурна.

Докато се пекат патладжаните приготвям соса от кайма и доматено пюре. В олио запържвам счукания чесъна, добавям каймата и задушавам за 5 мин. Добавям доматеното пюре и оставям да изври водата.

Когато се позапекат патладжаните (след около 15-20 минути) извадете и добавете върху всеки патладжан няколко лъжици от доматеният сос и настъргания кашкавал. Върнете във фурната за около още 10 минути докато се запече кашкавала.

Извадете, украсете с магданоз и босилек.

Сервирайте патладжанените пици топли или студени за предястие или гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: