Беларуски картофени пирожки със зеле

06/06/2014
Нина Норд
отНина НордНовак306
Приготвяне24 мин.
Готвене35 мин.
Общо59 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо523
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи – 1500 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно – 2 с.л.
  • сол – ½ ч.л.
  • зеле – 500 г
  • олио – 100 г
  • лук – 1 глава
  • масло – 100 г
  • захар – ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, сваряват и пасират. Добавя се половината сол, едно яйце и всичко се разбърква. Зелето се нарязва на дребно и се запържва в част от олиото, добавя се сол.

Лукът се запържва и се добавя към зелето. Добавя се сурово яйце и всичко се разбърква. Добавя се захарта и малко вода и се задушава на бавен огън половин час.

Картофената смес се разделя на няколко кръга с диаметър 8-10 сантиметра, които се пълнят със зеле и се оформят като продълговати кифлички. Поръсват се с брашно и се запържват до златисто в останалото олио. Сервират се, като се заливат с разтопено масло.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар