Беларуски картофени пирожки със зеле

06/06/2014
Нина Норд
отНина НордДжедай306
Приготвяне24 мин.
Готвене35 мин.
Общо59 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо607
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, сваряват и пасират. Добавя се половината сол, едно яйце и всичко се разбърква. Зелето се нарязва на дребно и се запържва в част от олиото, добавя се сол.

Лукът се запържва и се добавя към зелето. Добавя се сурово яйце и всичко се разбърква. Добавя се захарта и малко вода и се задушава на бавен огън половин час.

Картофената смес се разделя на няколко кръга с диаметър 8-10 сантиметра, които се пълнят със зеле и се оформят като продълговати кифлички. Поръсват се с брашно и се запържват до златисто в останалото олио. Сервират се, като се заливат с разтопено масло.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар