Лорански пай с броколи

05/06/2014
Нина Норд
отНина НордНовак306
"Може и да не сте големи почитатели на броколите, но в този лорански пай с броколи ще се влюбите "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 989
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • брашно – 220 г
  • масло – 50 г
  • вода – 3 с.л.
  • яйца – 2 бр.
  • сол – ½ ч.л.
  • броколи – 300 г
  • домати – 1 бр.
  • извара – 100 г
  • черен пипер – ¼ ч.л.
  • кашкавал – 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се реже на кубчета и се смесва с пресятото брашно. Реже се с нож до образуване на трохи. Добавя се студена вода, 1 яйце и сол и се замесва тесто, което се оставя в хладилника за 20 минути.

В това време се сваряват броколите за около 3-4 минути и се пасират. Доматът се попарва и се обелва. Пасира се и се добавя към броколите. Към тази смес се добавя едно яйце и изварата. Добавя се сол и черен пипер и всичко се разбърква.

В намазана с мазнина тава се разпределя тестото, като се правят стенички. Тестото се набожда с вилица и върху него се разпределя плънката. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал и се пече 25 минути на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар