Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Пирог»Руски гъбен пирог

Руски гъбен пирог

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Руски гъбен пирог1 / 2
05/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • масло - 200 г
  • брашно - 10 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • печурки - 700 г
  • лук - 1 глава
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • кашкавал - 4 с.л. (настърган)
  • индийско орехче - на върха на ножа
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половината от маслото се настъргва, след като е оставено за малко във фризера, за да се стегне. Добавя се едно яйце, бакпулверът и брашното, от което една лъжица се оставя настрана. Тестото се прави на топка и се оставя във фризера за 15 минути.

Лукът и гъбите се нарязват на ситно и се запържват в половината от останалото масло. Останалото брашно се запържва до златисто, добавя се останалото масло и се добавя прясното мляко, сол и индийско орехче.

След като се сгъсти, се добавя половината от настъргания кашкавал. Сосът се охлажда. Тестото се разпределя в тава, намазана с мазнина, и се оформят стенички.

Гъбите и лукът се слагат върху тестото. В изстиналия бешамел се добавя едно яйце и се разбърква. Сосът се излива върху гъбите и отгоре се поръсва с останалия настърган кашкавал. Пече се 40 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: