Кростата с ягоди и крем

22/06/2014
Нина Норд
отНина НордНовак306
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо729
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца – 5 бр.
  • масло – 250 г
  • брашно – 3 ч.ч.
  • захар – 300 г
  • бакпулвер – 1 ч.л.
  • нишесте – 1 с.л.
  • прясно мляко – 150 мл
  • ванилия – 1 бр.
  • ягоди – 300 г
  • мента – 1 с.л. листенца
  • сода – 1 ч.л.
  • оцет – 1 ч.л.
  • пудра захар – 2с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На 4 яйца се отделят белтъците от жълтъците. Жълтъците се разбиват със 150 грама захар. В половината брашно се добавят жълтъците със захарта, содата, гасена с оцет, и 200 грама от омекналото масло.

Замесва се тесто, като се добавя и останалото брашно, като 2 супени лъжици се оставят настрана. Тестото се оставя за 30 минути в хладилника. След това тестото се слага в тавичка и се притиска, за да се разпредели равномерно, и се оформят стенички.

Пече се 25 минути на 180 градуса. В купа се пресява останалото брашно, добавя се останалата захар, нишестето и ванилията и всичко се разбърква. Към тази смес се добавя млякото, от което се отделят настрана 2 супени лъжици, и всичко се разбърква. Вари се на бавен огън при непрекъснато бъркане, до сгъстяване. Към сгъстения крем се добавя едно разбито яйце с останалото мляко и не се прекъсва разбъркването.

След 3 минути кремът се сваля от котлона и се добавя останалото масло. Върху тестото се разпределят ягодите и се заливат с крем. След като кростатата изстине, се украсява с целувки, които се правят от разбитите белтъци с пудра захар, които се шприцоват върху хартия за печене и се пекат около 2 часа на 110 градуса.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар