Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Италианска пъпешова торта

Италианска пъпешова торта

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Италианска пъпешова торта1 / 2
07/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • блатове - 1 бр. готов за торта
  • желатин - 12 г
  • пъпеш - 1 кг
  • захар - ½ ч.ч.
  • сметана - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • мента - 4 клонки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В ринг за торта се слага блатът. Пъпешът се почиства от кората и семките и от меката част се изрязват десетина топчета, които се оставят настрана.

Останалият пъпеш се пасира. Добавя се захарта и набъбналия в охладена преварена вода желатин. Всичко се слага в хладилник.

Сметаната се разбива с ванилията и се добавя към пъпеша. Този крем се разпределя върху блата и се оставя в хладилника за 4 часа.

Украсява се с топчета от пъпеш и с ментови листенца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мартина
Мартина
Къде се слага маслото и кога?
13.07.2014 11:25