Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Ангелски сълзи

Торта Ангелски сълзи

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Торта Ангелски сълзи1 / 2
25/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • масло - 80 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • извара - 300 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • сметана - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива със захарта, от която 2 супени лъжици се оставят настрана. Добавя се едно яйце и пресятото брашно. Замесва се тесто и се оставя за един час в хладилника.

Тестото се разточва между два листа хартия за печене. Слага се в тава, постлана с хартия за печене, покрива се с лист хартия за печене и се притиска с шепа бобени зърна. Пече се 15 минути на 180 градуса.

Изварата се претрива през сито и се добавят 3 жълтъка, останалата захар, ванилията и сметаната. Върху тестото се слага изварената смес и се пече на 160 градуса 30 минути.

Белтъците се разбиват на пяна и се добавя пудра захар, като разбитите белтъци не трябва да са много гъсти, а да се стичат леко от миксера. Белтъците се слагат върху тортата и тя се пече 15 минути на 160 градуса.

Готовата торта се покрива със стъклена купа и се оставя да се охлади, като купата не се маха. След два часа върху повърхността на тортата се появяват златни ангелски сълзи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: