Телешко филе на руло

30/05/2009
Жеко
отЖекоНовак
"Знаете ли колко е вкусно телешкото месо, когато сме го приготвили по този начин? Не може да си представите, трябва да опитате "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 057
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се оставя да отлежи няколко дни в хладилник. Месото се нарязва така, че да се получи лист, от който ще се навие руло, след което се посолява, поръсва се с черния и червения пипер.

Твърдо сварените яйца се нарязват на четвъртинки.

Кашкавалът се настъргва на едро ренде. Яйцата, кашкавалът и нарязаните кисели краставички се поставят по дължина на месото. Месото се навива на руло и се вързва с конец.

Направеното руло се задушава в нагорещено растително масло. Добавят се морковите, керевизът и няколко зърна черен пипер. Сипва се вода, посолява се и ври до омекване на месото. Месото се изважда, поставя се в тавичка, намазана с растително масло, и се запича 15-20 минути в нагорещена фурна до зачервяване.

От бульона, в който е вряло месото, се изважда дафиновият лист и се пасира.

Рулото се поднася, нарязано на филии, с гарнитура от задушени или варени зеленчуци, а сосът - в сосиера.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!