Френски бриош с ванилов крем

19/06/2014
Нина Нордот Нина НордНовак / Автор
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 026
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3,3 от 5

Необходими Съставки

  • брашно – 500 г
  • захар – 50 г
  • масло – 50 г
  • яйца – 1 бр.
  • прясно мляко – 250 мл
  • сол – 1 щипка
  • мая – 7 г суха
  • шоколад – 30 г
  • за крема
  • прясно мляко – 250 мл
  • яйца – 2 бр. (жълтъци)
  • нишесте – 20 г
  • захар – 40 г
  • ванилия – 1 бр.
  • за намазване
  • яйца - 1 бр. (жълтък)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресятото брашно се смесва със захарта и маята, добавя се топлото мляко, яйцето, омекналото масло и солта. Всичко се смесва добре и се замесва тесто. Оставя се на топло 1 час.

Приготвя се крем, като жълтъците се смесват с нишестето, добавя се малко мляко. Останалото мляко се кипва и към него се добавя на тънка струйка яйчената смес при непрекъснато бъркане. След като кипне, оставя се 2 минути да се сгъсти и се маха от котлона.

Тестото се разточва и се изрязват кръгове с голяма чаша. Намазват се с изстиналия крем. Поръсват се с парченца шоколад и се защипват.

Мажат се с разбит жълтък и се оставят да се надигнат 40 минути. Пекат се 45 минути на 160 градуса. Охлаждат се и се сервират.
подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите