Руски пурички с пудра захар

13/06/2014
Нина Норд
отНина НордДжедай306
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 979
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се залива с малко топло мляко. Брашното се пресява, добавя се захарта, солта, млякото с маята, разтопеното масло, останалото мляко и се замесва тесто.

Оставя се за 30 минути на топло. Пекат се тънки гофрети в уред за гофрети, навиват се на пурички и се поръсват с пудра захар.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мариана
Мариана
07.11.2014 17:22
Мисля,че не трябва да става тесто,а каша,щом ще се пекат в гофретник,пък може и да има грешка в рецептата.
0
0
Ани
Ани
07.11.2014 09:43
Както и да го бъркате 350 мл мляко с 1/2 ч,ч, брашно няма как да направите тесто
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!