Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рибки от бутер тесто

Рибки от бутер тесто

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Рибки от бутер тесто1 / 2
28/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
30 бр.

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • яйца - 3 бр.
  • сьомга - 300 г филе
  • лук - 2 глави
  • олио - 2 с.л.
  • копър - 4 стръка
  • магданоз - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сьомгата се сварява и се нарязва на ситно. Лукът се нарязва на ситно и се запържва до златисто.

Две от яйцата се сваряват и се нарязват на ситно. Рибата, лукът и яйцата се смесват.

Тестото се разточва тънко и с формички или с тънък нож се изрязват рибки.

Върху половината рибки се слага от плънката, ръбовете се мажат с разбито яйце и се покриват с другите рибки. Пекат се на 220 градуса до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
33
20
10
Дай твоята оценка: