Унгарски ретеш с череши

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Унгарски ретеш с череши1 / 2
20/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12
"Уникално предложение в сезона на черешите ! Възползвайте се тук"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • яйца - 2 бр.
  • оцет - 1 ч.л.
  • мас - 300 г свинска
  • череши - 500 г
  • орехи - 100 г (смлени)
  • захар - 100 г
  • галета - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От пресятото брашно, 1 яйце, оцета, 50 грама разтопена свинска мас и малко топла вода се замесва тесто. Разделя се на 2 части, правят се топки и се поръсват с брашно. Оставят се на топло за 30 минути.

Всяка топка се разточва, намазва се с мас, сгъва се на две и след това още веднъж на две, оставя се в хладилника за 15 минути и отново се разточва. Тази процедура се повтаря 3 пъти, докато се изхаби цялата мас.

След това тестото се разточва и се дърпа внимателно с ръце, докато не стане съвсем тънко. Оставя се да изсъхне леко, поръсва се с галета и орехи и се слагат черешите, на които са махнати костилките.

Поръсва се със захар. Навива се руло, намазва се с яйце и се пече на 220 градуса до златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: