понеделник, 30 май

Свинско със зеле

06/05/2009
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции6-8
Изпрати Свинско със зеле
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо125 547
  • Преглеждания за месеца568
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана18 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 - 800 гр.
  • зеле - 1 глава
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
Сготви+2 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта

Приготвяне на Свинско със зеле

Месото се нарязва на парчета.

Зелето се нарязва на ситно и се претрива със сол, като се внимава да не се пресоли.

Лукът и морковът се режат на ситно.

Месото се изпържва в загрята мазнина. Към него се прибавят лукът и морковът. Като се задушат, се слага червения пипер, разбърква се и се изсипва зелето.

Налива се около 1 ч.ч. вода и се оставя на слаб огън, като от време на време се разбърква леко, като се внимава да не се разкашка зелето.

Доматите се настъргват и се прибавят към ястието, когато вече и зелето, и месото са готови. Добавят се и подправките.

Оставя се да ври, докато остане на мазнина.

Поръсва се с магданоз.
[подобни рецепти тук]

  • Google+
  • Pinterest

4.3
Общо 50 гласували
5 31
4 6
3 9
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (18)

Изпрати
никнай
26.02.2016 22:57
Перфрктно. Ако се остави чубрицата и се замени с дафинов лист цена няма да има.

За любителите на по-киселичкото - пролетно време към прясното зеле баба ми слагаше зелени кисели джанки - ама истенски киселяци ....
1
0
Мария Детева
10.12.2015 18:12
може да добавите и една или две люти чушки, - хубаво е да се запече леко ястието във фурната за 20-тина минути, ако може в глинен гювеч вкуса му става невероятен...
0
0
вкусно
30.01.2014 16:55
Извинете, но какво трябва да е свинското месо? Продават едно т.нар. "за готвене", с него ще стане ли, понеже ми се стори някак си жилаво. Новак съм в кухнята и за това задавам подобни въпроси.Благодаря!
никнай
26.02.2016 22:52
За свинско със зеле за предпочитане е по-мазно месо с кокал - ребърца например или свински коремчета (бекон).
0
0
Велко
15.01.2015 03:35
Точно това е месото!Води се свински бут или свинско шоу.По принцип се слага първо месото да поври след като е загърбено за около 30мин.И тогава се добавя овкусеното зеле! :-)
0
2
4
0
цветито
12.10.2013 06:49
Аз добавих и лимонтузо , и така вкуса стана по приятен.
1
0
Невена
03.07.2013 11:39
@Стефко никъде не пише, нищо за кисело зеле...
3
1
Стефко
03.02.2013 18:00
Домати на кисело зеле не се слагат !
7
1
мюмюн
07.01.2013 16:24
напрао вдигам прахуляк
0
0
аноним
09.11.2012 20:00
ммм, става перфектно
0
0
Биби
27.09.2012 13:26
Аз добавих чесън и копър, превъзходно е!!!:)
0
1
Боби
14.09.2012 00:26
Супер е! 4-5мин. котлона на макс с месото, 2-3 минути на половина с лука и морковките, и 15-20мин на 1 като задуших с зеленцето, разбърках 3-4 пъти.. стана приказка!
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още рецепти с

Домашна и оригинална рецепта за Свинско със зеле. Намери ли това, което търсиш? Прегледай другите ни рецепти за Свинско със зеле. Изпробвани рецепти от местната и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Свинско със зеле в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.