Свинско със зеле

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Свинско със зеле1 / 9
06/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Рецептата за свинско с кисело зеле се приготвя почти от всяка българска домакиня с малки вариации, през зимните месеци, когато във българска къща има по каца с кисело зеле. Затова не можем да не ви споделим тази класическа българска рецепта"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 - 800 г
  • зеле - 1 прясна зелка
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета.

Зелето се нарязва на ситно и се претрива със сол, като се внимава да не се пресоли.

Лукът и морковът се режат на ситно.

Месото се изпържва в загрята мазнина. Към него се прибавят лукът и морковът.

Като се задушат, се слага червеният пипер, разбърква се и се изсипва зелето.

Налива се около 1 ч.ч. вода и зелето с месо се оставя на слаб огън, като от време на време се разбърква леко, като се внимава да не се разкашка зелето.

Доматите се настъргват и се прибавят към ястието, когато вече и зелето, и месото са готови. Добавят се и подправките.

Свинско със зеле се оставя да ври, докато остане на мазнина.

Любимата селска гозба се поръсва с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
532
47
39
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

софи
софи
Супер е.
01.07.2011 23:05
1