Хрупкави тиквички с пикантен сос

13/06/2014
Нина Норд
отНина НордНовак306
"Хрупкави, без никакво пържене - направо перфектното бирено мезе "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 538
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • тиквички – 400 г
  • яйца – 1 бр.
  • галета – 100 г
  • брашно – 3 с.л.
  • кисело мляко – 150 г
  • сол – 1 щипка
  • черен пипер – ¼ ч.л.
  • лимонов сок – 1 с.л.
  • чесън – 1 скилидка
  • олио – 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват добре и се нарязват. Овалват се в брашно и се топват в смес от яйцето с 1 супена лъжица вода.

Овалват се в галета и се нареждат в тава върху хартия за печене.

Напръскват се с олио и се пекат 20 минути на 190 градуса.

Приготвя се сос, като в киселото мляко се добавят ситно нарязаният чесън, лимоновият сок, солта и черният пипер.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар