Свински джолан под фолио

24/05/2009
от БисерНовак
"Представете си само как надигате леко фолиото и ароматът на сочно джоланче превзема апетита ви "
Приготвяне30 мин.
Готвене240 мин.
Общо270 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо60 381
  • Преглеждания за месеца2318
  • Преглеждания за седмицата888
  • Рейтинг3,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - джолани 4 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • чесън - на прах
  • сол
  • картофи - 1 кг.
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 300 гр.
  • броколи - 200 гр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 глави
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • бахар

Начин на приготвяне

Месото се посолява с подправките и се оставя да престои в хладилник за 24 часа.

Зеленчуците се нарязват на едро - картофите на половинки, морковите - на по-дебели кръгчета, лукът - на полумесеци, гъбите - на четвъртинки. Чесънът и броколите се прибавят цели. Всичко се поставя в тава и се смесва с подправките - черен пипер, индийско орехче, бахар и сол. Налива се вода около един пръст. Отгоре се поставят овкусените джолани.

Завива се с фолио и се пече в слаба фурна около 4 часа.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 8
4 2
3 3
2 4
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар